2020-07-08 22:53:52

Matija Ban iz 8.b je učenik generacije školske godine 2019./2020.

Dragi Matija, čestitamo! Možeš li nam izdvojiti neka lijepa sjećanja koja ćeš sa sobom ponijeti iz osnovne škole

U ovih osam godina sjećat ću se puno toga. Od kolega iz razreda do profesora. U sjećanjima će mi ostati svi lijepi trenuci koje sam doživio u školi. Neki će s vremenom nestati dok će neki ostati zauvijek. Sjećat ću se svih tih bisera i smijeha u razredu kojih je zahvaljujući mojem razredu bilo jako puno. Sjećat ću se tih malih školskih hodnika u kojima smo provodili sate zabavljajući se. Pamtit ću i profesore koji su imali mnogo strpljenja s nama i koji su uvijek bili tu za mene. U sjećanjima će mi ostati i moja prva učiteljica koja me je naučila kako gledati na život i biti marljiv, ali i moja druga razrednica uz koju nikad nije bilo dosadno i koja je uvjek bila tu da me nasmije i naravno, nauči.

Koje su te vrijednostima naučili učitelji, a pratit će te dalje u životu?

Vrijednosti koje nosim iz ove škole dalje u život su kako biti čovjek, kako se odnositi prema ostalima i kako se snaći u životu. Također i to da nikada ne smijem odustati i da se uvijek treba izboriti za sebe. Puno hvala profesorima na tome.

U ovom trenutku sigurno razmišljaš o budućnosti. Kamo su usmjerene tvoje misli?

Razmišljanje o budućnosti me pomalo straši i vjerujem da se uvijek treba prvo fokusirati na sadašnjost pa ne volim pretjerano razmišljati o tome. Upisat ću gimnaziju, a za dalje imam nekoliko opcija, no tko zna što će se sve promijeniti u četiri godine.

Za mene je osnovna škola…

Za mene je osnovna škola bila avantura. Bila je to neka vrsta zabavne rutine. Svaki dan radiš sve isto, no svaki je put na neki način drugačije. To je za mene razdoblje života kojeg ću se sjećati još dugo godina i uvijek ću mu se vraćati i pričati kako mi je bilo. Puno dobrih ljudi i ne tako bajni završetak, radi korone koja nas je razdvojila. Jedna velika avantura, puno izazova, ali i puno sreće i veselja.

novinarska grupa


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice