2022-04-29 13:29:12

Susret s pripovjedačicom Margaretom Perišić

U našu školu pripovjedačica Margareta Perišić stigla je u organizaciji Školske knjige te u tri grupe kroz tri školska sata oživjela stare priče s učenicima 1. – 4. razreda. Cilj susreta  bio je kod učenika probuditi ljubav prema priči i maštanju te ih tako usmjeriti prema knjizi. Susret je bio i nastavak obilježavanja manifestacije Noći knjige, održane dan ranije. 

Nakon što je humorom osvojila naše učenike na početku susreta, uvukla nas je u svijet priča i potaknula na sudjelovanje i kreiranje priče zajedno s njom pa su tako naši učenici i nastavnici oživjeli u priči kroz uloge raznih stvarnih i nestvarnih likova i junaka. Svi su rado sudjelovali i željno iščekivali što će se sljedeće dogoditi. Stare priče o junacima smjestila je u nama poznat krajolik, a u edukativnom tonu učenike je podsjetila koliko je važno slušati roditelje, ali i proživljavati pustolovine i igrati se. Na samom kraju učenici su dobili zadatak crtežom još jednom proživjeti sve priče.

Pripovjedačica se zahvalila na pozornosti uz poruku da svatko iz priče za sebe ponese ono što mu treba, a učenici su se zahvalili velikim pljeskom, puni dojmova i novih spoznaja.

školska knjižničarka


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice