2022-05-03 13:21:13

Obilježili smo Noć knjige

Noći knjige ove godine obilježavala se od 22.– 25. travnja. Tako ujedno obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Manifestacija Noć knjige provodi se u cijeloj Hrvatskoj, a dugi niz godina sudjeluje i naša škola. Moto (tema) ovogodišnje Noći knjige je  Sloboda, odnosno Knjiga kao prostor slobode.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potaknute kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.

Naši ciljevi:

-predstavljanje rezultata istraživanja naših učenika u knjižnici o poznatim osobama, u sklopu godišnjeg projekta Knjiga – bogatstvo svjetova
- poticanje na dodatno čitanje te istraživački rad putem pouzdanih izvora informacija
- poticanje na razvijanje čitalačke pismenosti, kreativnosti te  uključivanje u naše godišnje projekte

U manifestaciju smo se uključili virtualnim sastankom u kojem su naši učenici 6. i 7. razreda predstavili svoj istraživački rad u sklopu projekta Knjiga – bogatstvo svjetova, nakon predstavljanja projekta i prezentacije prof. Majer.

Ideja za projekt nastala je na početku školske godine 2021./2022., a poticaj je bila nova moderno uređena školska knjižnica, povratak knjizi i „dubinsko” čitanje nasuprot „površinskom” (plošnom i neproduktivnom, tzv. surfanje) čitanju s interneta te razvijanje svijesti o točnosti informacija  koje se nalaze na internetu.

Realizirane aktivnosti predstavili smo i objedinili i na školskome panou.

 

„Čitajte knjige i učite jer znanje pruža najveću slobodu!“

(nepoznati autor)

 

školska knjižničarka


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice