2022-06-08 10:35:00

Od ČA do haiku stvaralaštva

ČA moredu oni, moren i ja moto je 7. međunarodnog literarnog, recitatorskog i likovnog natječaja ČA u versin, riči i pinelu održanog u organizaciji OŠ Bijaći iz Splita.

Kad se hoće, zaista se sve i može, a potvrđuju to i naši učenici 6. c razreda:  David Vranković, koji je na istom natječaju dobio Nagradu u kategoriji predmetne nastave za rad Da san tičić te Tin Prančević (rad Ke je boje nebo?) i Katja Šepčić (rad Maškare) koji su dobili Zahvalnice za sudjelovanje.

U 27. zbirci dječjeg stvaralaštva Čakavčići pul Ronjgi, tiskanoj 2021. u izdanju ustanove Ivan Matetić Ronjgov, između 326 pristigla rada iz 32 osnovne škole naše županije, u kategoriju Užeg izbora našao se rad Proleći učenice sadašnjeg 6. razreda Katje Šepčić, a literarne radove slali smo i za 28. natječaj, čije rezultate još očekujemo.

Uspjeh u literarnom izrazu postigli smo i na 7. međunarodnom haiku natječaju OŠ Vežica. Učenica Dalia Stjepić za svoj rad, među više od 40 pristiglih, dobila je pohvalu Povjerenstva u kategoriji 5.-8. razreda, haiku - zadana tema (knjiga-hrvatski jezik), a učenica Katja Šepčić u kategoriji hajge, od 5.-8. razreda, sa zadanom temom knjiga, svojim radom osvojila je 2. mjesto. Rad te više o samom natječaju možete pogledati na poveznici Haiku susreta Vežica

http://os-vezica-ri.skole.hr/haiku_susreti_ve_ica?news_hk=5670&news_id=1901&mshow=1184#mod_news

Literarnim radovima sudjelovali smo i na Lovrakovim danima kulture, a kako školska godina još nije gotova – tko zna, možda se javimo i na još koji natječaj…

gomila knjiga

odlazim u svjetove

snenim čitanjem

Dalia Stjepić, 6.c

 

 

Helena Barić Karajković, voditeljica literarne skupine


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice