2022-06-08 18:30:55

Najava nove čitateljske sezone 2022./2023.

Kraju privodimo još jednu iznimno uspješnu čitateljsku sezonu. Pored svakodnevnog poticanja čitanja u sklopu redovite nastave i u knjižničnim aktivnostima, posebno se veselimo sudjelovanju u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja u kojem svake godine sudjeluje sve više učenika viših razreda te natjecanju Čitanjem do zvijezda na kojem naši učenici već nekoliko godina za redom postižu zapažene rezultate, a kruna dugogodišnjeg rada 2. je mjesto ove godine na državnoj razini u kategoriji kreativnog uratka.

Ova natjecanja, trud i rad učenika koji daju dobre rezultate poticaj su nam za još neka čitateljska natjecanja o kojima ćemo vas uskoro detaljnije izvijestiti.

Sljedeće godine u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji će se održati u Mjesecu hrvatske knjige istražujemo pouzdane izvore informacija i upoznajemo se s naslovima Pošta za Li Elizabete Končić Trlek, Oblak čvoraka Ivane Šojat i Krive su Seka i Seka Zorana Pongrašića, a u natjecanju Čitanjem do zvijezda s temom Volim London! putujemo na londonske ulice i otkrivamo dvorske igre knjigama Zvijer iz Buckinghamske palače Davida Walliamsa, Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva Krunoslava Mikulana te Sherlock Holmes : grimizna istraga, Sir Arthura Conana Doylea.

Za sljedeću čitateljsku sezonu knjige su već nabavljene i na policama željno iščekuju svoje čitače, dođite i (o)živite radost čitanja!

školska knjižničarka


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice