2022-11-02 10:13:54

Sudjelovali smo u manifestaciji Mladi su bašćine glasi u sklopu Grobničke jeseni 2022.

Naši učenici vrijedno su pisali i slikali pod budnim okom svojih učitelja te i ove godine na natječaju Darovani 2022. bili nagrađeni i /ili pohvaljeni za najbolja učenička ostvarenja likovnih i literarnih uradaka u prozi i poeziji na čakavskim govorima Primorsko-goranske županije u sljedećim kategorijama:

U kategoriji Literarni radovi 1. - 4. razred - 1. mjesto osvojila je Dora Juretić, Ča se moren, mentorica Martina Mičetić Davidić. U kategoriji Literarni radovi 5. - 8. razred - 3. mjesto osvojila je Katja Šepčić, More, mentorica Helena Barić Karajković. U istoj kategoriji pohvaljuje se Nora Vlaše, Mlikarica, mentorica Virna Majer.

U kategoriji Likovni radovi 1. - 4. razred - 3. mjesto osvojio je Karlo Gadanec, Neobičan cvijet, Koraljka Pahljina Tkalac. U istoj kategoriji pohvaljuju se: Nora Miculinić, Glagoljamo, mentorica Hermina Mošić, Juraj Lukanović, Ježeva kućica, mentorica Antonija Favretto te Ian Rožić, Maslačak, mentorica Koraljka Pahljina Tkalac.

Cjelogodišnji projekt Darovani završen je manifestacijom Mladi su bašćine glasi koja je održana u Kaštelu Grobnik na kojoj su naši učenici sa svojim mentorima, zajedno s učenicima ostalih nagrađenih škola i njihovim mentorima, sudjelovali u bogatim programskim aktivnostima u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine: susretu s umjetnikom Nikolom Vrančićem Koljom, likovnim i literarnim radionicama te vođenom interpretacijskom šetnjom Kaštelom uz potragu za blagom. U pratnji mićih dondolaša susret je završen svečanim uručenjem nagrada.

Čestitamo svima na uspjehu te i ubuduće nastavljamo biti dijelom aktivnosti zaštite, očuvanja i promicanja kulturno-povijesne baštine koje provodi Katedra.

  

Helena Barić Karajković, školska knjižničarka


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice