2017-10-03 11:41:50

Proslavljen Dan škole - 29.rujna - sv. Mihovil

Ove je šk. god. 2017./2018. obilježen Dan škole 29. 9. 2017. (izglasano na Učiteljskom vijeću, Vijeću roditelja te i odlučeno na Školskom odboru uz suglasnost Županije u VIII. izmjenama i dopunama Statuta Škole) pa se tako i Škola, kao javna ustanova (povijesno gledano 1. put), pridružila proslavi toga dana - Mihoji - i Općini Jelenje i Župi sv.  Mihovila, čiji je on zaštitnik.

Svako obilježavanje ima, između ostaloga, i svoj cilj pa je naš školski cilj bio da se odmaknemo iz našeg uobičajenog školskog prostora i okruženja, posebice razredni odjeli od 5. do 8. r. te se krenulo u 8:30 (početno odredište Jelenski cimiter) pješice do Radovanja - završnog odredišta - kako bi se, u ovom našem sve ubrzanijem ritmu življenja, mogli na neko vrijeme, posvetiti vrlo jednostavnoj, a zdravoj za tijelo, ljudskoj aktivnosti - hodanju. Pješačenje uzbrdo trajalo je sat vremena, a svakako valja spomenuti, da se toga osunčanog i u nekim trenucima vjetrovitog dana, svim učiteljima, razrednicima pridružio i naš nedavno umirovljeni učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture - Adolf Juretić, koji je i opet, kao i svih prijašnjih godina, određivao ritam hodanja uzbrdo. Treba napomenuti kako su i učenici 3. r. sa svojim učiteljicama Lindom Crgol i Radmilom Dašić bili dionicima te podulje zahtjevne šetnje - hodanja šumovitim predjelima Grobnišćine.
Mlađi uzrasti: 1., 2.i 4. r. posvetili su se svojim aktivnostima u školskoj zgradi Jelenje.
Boraveći neko vrijeme na Radovanju uz dječje uobičajene igre (nogomet, odbojka...), učenici su sa svojim razrednicima pješice krenuli natrag do Jelenja.
Djelatnici Škole sebe su u svome danu darivali druženjem nakon ispraćaja djece, igranjem boća, pokojim zalogajem... Dan Škole, dan pješačenja, dan dječjih sportskih aktivnosti - u isto vrijema i na istome mjestu.. Takvo obilježavanje Dana Škole, zaista, ima osvježavajući učinak...


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice