2017-10-23 19:46:49

KOPRIVKO U JELENJU

Dana 23. listopada 2017. godine na svom putu kroz vrijeme, učenike nižih razreda Osnovne škole „Jelenje-Dražice“ posjetio je Koprivko sa svojim tvorcem, autorom i ilustratorom serijala slikovnica o Koprivku, gospodinom Branimirom Dolenecom.

Prva u nizu slikovnica Koprivko i tajna crne rupe uvodi nas u Koprivkov magični svijet putovanja kroz vrijeme te doznajemo kako je sve započelo jednoga dana davne 1356. godine kada je naš junak odlučio istražiti okolicu Kamengrada te upao u crnu rupu koja je zapravo portal za putovanje kroz vrijeme. Došavši u 21. stoljeće upoznaje djevojčicu Dunju koja će mu postati pravi prijatelj i suputnik u avanturama koje slijede. Svaka slikovnica jedno je putovanje, a do sada su napisane sljedeće: Koprivko i crni vitez, Koprivko i legenda o Kamengradu, Koprivko u kamenom dobu, Koprivko u muzeju krapinskih neandertalaca, Koprivko u Zagrebu, Koprivko u Zagrebu 2, Koprivko i legenda o Hajdima, Koprivko i dobri duhovi Cresa, Koprivko i legenda o Ričini i Hahliću, Koprivko u Đurđevcu te Koprivko na Kalniku.

Nama posebno zanimljiva i važna jest legenda o Hahliću i Ričini jer govori upravo o našem kraju, a nastala je temeljem uratka naše učenice  koja se zajedno sa svojim sestrama  te Koprivkom i Dunjom našla u priči koja započinje na Grobničkom polju gdje djevojčica svojim novim prijateljima priča legendu o Hahliću i Ričini.

Ovaj zanimljiv i poučan susret završen je pozdravom Koprivka i Dunje te velikim pljeskom kojim su učenici nagradili našega gosta. Dosadašnje Koprivkove avanture možete potražiti u našoj knjižnici, a one buduće iščekujemo s nestrpljenjem!

Helena Barić Karajković, prof. i dipl. knjižničar


Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice