preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice

Login

Godišnji plan i program

Školski kurikulum

Kalendar
« Veljača 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
Prikazani događaji

Posjetite ...

 
Anketa
Poslije škole i nastave bavim se:
Naša općina

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2009.

Ukupno: 176960
Ovaj mjesec: 1959
Ovaj tjedan: 412
Danas: 71
Online knjižnični katalog

Učilica

vijesti

[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - „Christmas in Europe“
Maja Vižentin / datum: 28. 12. 2021. 09:40

Učenici naše škole, koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskoga jezika, ove su se godine uključili u eTwinning projekt „Christmas in Europe“.

Cilj projekta je podizanje razine svijesti o kulturološkim različitostima i razvijanje jezičnih i IKT vještina. U sklopu projekta, učenici su razvijali poštovanje spram kultura ostalih naroda, upoznavali različite kulture i božićne tradicije, surađivali s različitim europskim školama, razvijali kreativnost, uvježbavali komunikacijske vještine na engleskom jeziku, uvježbavali vještinu pisanja na engleskom jeziku, razvijali IKT vještine i dr. Aktivnosti ovoga projekta uključivale su: izradu loga, izradu i pisanje božićnih čestitki za partnere u projektu, biranje najljepše božićne čestitke, učenje božićnih pozdrava, pisanje pisama Djedu Božićnjaku, sudjelovanje u izradi božićnog rječnika, pjevanje božićnih pjesama, igranje božićnih online igara, izradu božićnih ukrasa. Izrađivali su radove koristeći različite digitalne alate: u digitalnom alatu WordArt izrađivali su božićne kuglice i božićnog soba, u alatu Word Search Labs izradili su božićnu osmosmjerku, u digitalnom alatu Kahoot izradili su kviz na temu Božića. Učenici trećih razreda također su sudjelovali na virtualnom sastanku s učenicima osnovne škole u Poljskoj komunicirajući engleskim jezikom.

Projekt su provele: ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj i učiteljice engleskog jezika Ivana Simončić i Mia Dević Mandura.

Zahvaljujemo se eTwinningu na mogućnosti da surađujemo s brojnim školama na međunarodnoj razini kao i našim školama partnerima.

Na poveznici možete pogledati Ebook i Kahoot kviz.


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Maja Vižentin / datum: 23. 12. 2021. 12:22


[OPŠIRNIJE]Ususret Božiću…
Maja Vižentin / datum: 23. 12. 2021. 12:21

Učenici 1. b odjela uveselili su školsku atmosferu uoči Božića: osmjesima, veselim licima, pjesmom, bojama, ukrasima, pšenicom… Svašta su ih, kažu, naučili naši učitelji od rujna kad su prvi put sjeli u školske klupe. Pozvali su i ravnateljicu kojoj su rado pokazali sve što znaju i mogu. A djeca mogu najviše…

Iz naše vesele škole želimo vam svima sretan i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu! 


[OPŠIRNIJE]Biti dobri poput sv. Nikole – humanitarna akcija
Maja Vižentin / datum: 23. 12. 2021. 11:04

Osnovna škola "Jelenje-Dražice" i ove godine organizirala je humanitarnu akciju ˝BITI DOBRI POPUT SV. NIKOLE˝ za prihvatilište za beskućnike - ˝Ruže sv. Franje˝ na Kozali. Akcija je trajala od 1.prosinca do 17.prosinca 2021. godine.

Humanitarnom akcijom prikupljale su se namirnice s dužim rokom trajanja (npr. ulje, šećer, pašteta, brašno, tjestenina...).

Svrha akcije je bila pomoći prihvatilištu u pripremi toplih obroka jer tijekom zimskih mjeseci korisnika je više, a cilj je bilo i potaknuti učenike na solidarnost i suosjećanje za drugog čovjeka u potrebi Učenici i djelatnici naše škole rado su se odazvali ovoj humanoj akciji i pokazali svoja velika srca.

Naš domar dostavio namirnice u prihvatilište. Voditelji i korisnici su se dirnuti pažnjom zahvalili svim učenicima i djelatnicima naše škole na velikom činu ljubavi koju su dobili preko naše donacije.

vjeroučiteljica, Marina Fućak


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u SALL (SCHOOLS AS LIVING LABS) projektu
Maja Vižentin / datum: 22. 12. 2021. 13:24

Ove godine naša škola sudjeluje u SALL (SCHOOLS AS LIVING LABS) projektu.  Naš projekt nazvali smo „Kroz tradiciju i suvremenost, od vrta do stola“.

Kroz projekt će učenici u dvorištu škole urediti vrt, zasaditi začinsko bilje i sezonsko povrće, a svaku će namirnicu osim po svojim temeljnim karakteristikama upoznati i nutritivno. Od proizvoda i namirnica iz školskog vrta učenici će kreirati jelovnik zdravih obroka te će se okušati i sami u pripremi jela.

Sve naše aktivnosti moći ćete pratiti na stranici naše škole.

Voditelji projekta: Romina Sabo i ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj


[OPŠIRNIJE]Prva službena utakmica u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Osnovne škole Jelenje-Dražice
Maja Vižentin / datum: 14. 12. 2021. 14:53

U subotnje poslijepodne, 11. prosinca 2021. godine odigrana je prva službena utakmica u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Osnovne škole Jelenje-Dražice između odbojkašica kadetskog uzrasta OK Rječine i crikveničkog odbojkaškog kluba. Emocije malobrojne prisutne podrške, obzirom zbog Covid mjera prisustvo publike nije bilo moguće, bile su brojne i pozitivne. Uz ravnateljicu Dejanu Paškvan-Žeželj utakmicu je došao pogledati i načelnik Općine Jelenje, gospodin Robert Marčelja. Svi smo se radovali natjecateljskoj atmosferi koja je vladala našom novom dvoranom. Mlade odbojkašice i trenerica Amela Curać trudili su se svojim zalaganjem i sportskim pristupom obilježiti prvi nastup u dvorani.

Hvala našem osnivaču Primorsko-goranskoj županiji i Općini Jelenje što su izgradnjom sportske dvorane omogućeni vrhunski prostorni uvjeti za trenažni proces. Hvala trenericama Ameli i Doris što se trude kako bi naša djeca zavoljela sport i na najkvalitetniji način provodila svoje slobodno vrijeme, a time i uveseljavali svih nas znajući da su na hvale vrijednom životnom putu.

Dejana Paškvan-Žeželj, ravnateljica 

     


[OPŠIRNIJE]Zasadi stablo, ne budi panj!
Maja Vižentin / datum: 14. 12. 2021. 12:22

Naša je škola ove godine sudjelovala u nacionalnoj kampanji sadnje stabala „Zasadi stablo, ne budi panj!“ te obogatila zeleni okoliš škole. Posadili smo dva čempresa, jednu jabuku i jednu aroniju i usput se dobro zabavili. Kampanja pokušava osnažiti svijest građana, a pogotovo djece na kojoj svijet ostaje, o važnosti zelenila u našem okolišu i brige za prirodu koje smo dio. U sadnji su sudjelovali članovi Školskog vrta uz pomoć učenika 7.a i 7.b razreda te učiteljice Mara Zubac i Ivana Balen Grudenić. Pogledajte slike i pratite sadnice kako napreduju!

Ostale fotografije pogledajte u FOTOGALERIJI.

Ivana Balen Grudenić


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija ˝BITI DOBRI POPUT SV. NIKOLE˝
Maja Vižentin / datum: 2. 12. 2021. 13:09

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Osnovna škola ˝Jelenje-Dražice˝ ove godine organizira humanitarnu akciju ˝BITI DOBRI POPUT SV. NIKOLE˝ za prihvatilište za beskućnike - ˝Ruže sv.Franje˝ na Kozali.

Humanitarnom akcijom prikupljamo namirnice s dužim rokom trajanja (npr. ulje, šećer, pašteta, brašno, tjestenina...).

Svrha akcije je pomoći prihvatilištu u pripremi toplih obroka jer tijekom zimskih mjeseci korisnika će biti sve više, a cilj je i potaknuti učenike na solidarnost i suosjećanje za drugog čovjeka u potrebi.

Sveti Nikola je zaštitnik svih ljudi, a napose djece, siromašnih i pomoraca. Cijeli svoj život pomagao je ljudima u potrebi, a i dan danas Bog po svetom Nikoli pomaže onima koji mu se utječu. Po primjeru našeg dobrog sveca, sjetimo se i mi najpotrebitijih, onih siromašnih.

Akcija traje od srijede 1.12. do petka 10.12.2021. godine.

Namirnice možete odložiti u kutiju na ulazima u školu.

Tijekom ovog došašća, budimo i mi dobri poput svetog Nikole, i pomozimo našim bližnjima u potrebi!

Marina Fućak, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]Vukovar - u našim srcima i djelima
Maja Vižentin / datum: 30. 11. 2021. 12:18

Svake godine 18. studenog obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

Grad Vukovar je simbol obrane, stradanja, hrabrosti, zajedništva i snage hrvatskog naroda  te mora ostati u sjećanju svih nas.

U našim srcima trebamo njegovati ljubav prema svim ljudima te poštivati život i slobodu svakog  čovjeka.

Ne smijemo biti nasilni prema drugim ljudima ako su drugačiji od nas.

Svojim djelima moramo se truditi za jednakost i mir među svim ljudima.

Patnja Vukovara se ne smije zaboraviti da se ne bi ponovila.

novinarska grupa

 

                                                                                 


[OPŠIRNIJE]Nadbiskup u posjetu našoj školi
Maja Vižentin / datum: 15. 11. 2021. 21:38

Nadbiskup Mate Uzinić je u pastirskom pohodu župi sv. Mihovila Arkanđela u Jelenju, na blagdan sv. Martina biskupa, posjetio sa župnikom Ivanom Milardovićem i Miroslavom Perglom, OŠ Jelenje-Dražice gdje su ga dočekali ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj, načelnik općine Robert Marčelja, te vjeroučitelji Eva Marković, Marina Fućak i Mario Totić. U radosnom susretu istakla se iznimna suradnja općine, škole i župe. Nadbiskup je posjetom iznenadio učenike 7.b odjela na satu vjeronauka, na kojem su učili o vječnom životu, kazavši kako je Isus Krist jedini Put. Povodom svog imendana učenik Martin dobio je na dar nadbiskupovu krunicu. Radostan susret završio je blagoslovom i molitvom.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje i učenike
Maja Vižentin / datum: 5. 11. 2021. 10:26
Naša škola se od ponedjeljka, 8. studenog 2021. godine vraća na Model A (nastava u školi).
U prilogu pogledajte Odluku Župana. 

[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Maja Vižentin / datum: 4. 11. 2021. 13:53

U tijeku je nacionalna manifestacija posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama koja se već 26 godina održava od 15. listopada do 15. studenog.

Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru Godine čitanja. Tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto je: Ajmo hrvati se s knjigom! Moto ima dvostruku konotaciju – asocira na hrvatsku književnost i na šaljiv način daje poticaj pojedincima da se uhvate ukoštac s knjigom i čitanjem.

I ove godine održava se, tradicionalno, online Nacionalni kviz za poticanje čitanja kojem su se pridružili i učenici naše škole, a koji se do 22. listopada održava pod nazivom  Šest autora traži čitatelja. 
Predstavljene su tri knjige različitih žanrova koje obogaćuju dječje znanje, tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora:

•    Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek)
•    Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić)
•    Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara)

Djeci su ponuđeni provjereni, kvalitetni izvori informacija na internetu. Do sada je kviz riješilo preko tisuću  djece diljem Hrvatske, a najbolje prste očekuju vrijedne nagrade.

U obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige uključili smo se i izradom plakata, tj. uređenjem tematskog panoa, uključivanjem u kviz za poticanjem čitanja Čitanjem do zvijezda, održavanjem radionica za poticanje čitanja i čitanjem bajki u školskoj knjižnici za učenike nižih razreda povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica te obilježavanjem Međunarodnog dana ljubaznosti izradom tematske prezentacije učeničkih promišljanja o ljubavi i ljubaznosti.

Mjesec hrvatske knjige obilježen je i raznim aktivnostima kroz redovitu nastavu.

Kraju je privedena revizija knjižnične građe – otpisani su stari, a pristigli novi naslovi o kojima više možete doznati u našoj Virtualnoj knjižnici ( https://padlet.com/helenabk02/629dl5h3r13gdu9d ) – posjetite i odaberite nešto za sebe u magičnom svijetu knjige!

Helena Barić Karajković, prof. i dipl. knjižničar


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana kruha
Maja Vižentin / datum: 20. 10. 2021. 06:54

Danas 19.10. na predivnom dvorištu naše škole, proslavili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zbog epidemioloških mjera obilježili smo ga odvojeno, najprije razredna (1.-4.raz) a zatim i predmetna nastava (5.-8.raz), zajedno sa svojim učiteljima, našom ravnateljicom Dejanom Paškvan-Žeželj i župnikom Ivanom Milardovićem koji je blagoslovio naše krušne proizvode, a i sve nas.

Od ranog jutra školom su se širili mirisi svježeg kruha, peciva i kolača, koji su nas podsjetili na važnost svakodnevnih životnih namirnica i  potakli na zahvalnost. Nakon prigodnih pjesama i recitacija učenika 4.b, 3.a, i 8.c razreda, te župnikovog blagoslova, djeca su zajedno sa svojim učiteljima nastavila druženje i blagovanje kruščića u njihovim učionicama.

Zahvaljujemo se roditeljima naših učenika koji su svojom ljubavi, trudom i pažnjom uvelike doprinijeli da Dan kruha ostane toliko omiljen u našoj školi i kućama.

S radošću smo se prisjetili uzrečice koja nas je podsjetila da budemo uvijek jedni prema drugima ˝DOBRI KAO KRUH˝.

vjeroučiteljica Marina Fućak


[OPŠIRNIJE]Odiseja planetarij
Maja Vižentin / datum: 20. 10. 2021. 06:50

Dana 18. listopada 2021. godine, učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama, sudjelovali su u zanimljivom multimedijskom predavanju najvećeg mobilnog planetarija u Hrvatskoj, planetarij Odiseja.

Na nezaboravnom putovanju kroz zvjezdano nebo, učenici su učili o Grčkim herojima, najljepšim mitovima, istraživali su planete, zvijezde i galaksije, upoznali prve astronaute…

Dobili su odgovore na brojna pitanja: zašto postoje godišnja doba, kako to da dan traje 24 sata, zašto postoje mjeseci u godini, zašto je sedam dana u tjednu, kako se orijentirati pomoću putokaza u zvjezdanoj noći, kako se gibaju Sunce i Zemlja i još mnoga druga.

Na kraju predavanja učenici su sudjelovali u edukativnim „svemirskim“ pokusima.

Učiteljica Antonija Favretto


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekti u 2.c razredu
Maja Vižentin / datum: 18. 10. 2021. 09:05

Već od početka svog školovanja marljivi učenici sadašnjeg 2.c razreda naše škole znaju što je eTwinning, jer su i oni svojim angažmanom, kreativnošću doprinijeli suradnji na najvećoj online zajednici škola u Europi. Sudjelovali su u projektima u kojima smo kroz različite aktivnosti stvarali okružje koje poticajno djeluje na učenike, podržava ih, potiče na istraživanje i motivira za rad.  

S projektom „Uz čitanje riječi rastu“, gradili smo kulturu čitanja, kritičko mišljenje te poticali i razvijali vještinu čitanja kao i kulturu provođenja slobodnog vremena.

Projekt „Lektira na drugačiji način“, potaknuo nas je na dramsku izvedbu koju smo odradili sjajno, Logičan slijed nakon čitanja bio je poticati kod učenika interes za pisanjem i to kroz prirodu i njene ljepote. Zajedničkim snagama osmislili smo vlastitu slikovnicu koju smo prezentirali svojim projektnim partnerima kroz projekt „Čarobne slikovnice godišnjih doba“. Istraživanjem, proučavanjem i uočavanjem promjena koje se događaju s biljkama, ljudima i životinjama u pojedina godišnja doba kroz cijelu godinu učili smo se različitim aktivnostima poput promatranja, analiziranja,  bilježenja i uspoređivanja uočenih promjena.

Kroz projekt „Igrom do znanja i zabave“ naglasili smo važnost igre koja motivira učenika za aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu, razvija dječju znatiželju, poboljšava koncentraciju i pažnju, potiče istraživanje, razmišljanje, rješavanje problema i svakako, kreativnost.

Da smo na dobrom putu pokazao nam je i projekt „Na putu dobrote 2“ s kojim smo shvatili da svaka promjena kreće od nas samih. To je projekt koji potiče kod učenika, odraslih i svih ostalih u zajednici potrebu dijeljenja dobrih i pozitivnih trenutaka.

Priznanja koja svjedoče o tome koliko smo bili vrijedni počela su pristizati tijekom ove školske godine 2021./2022.

 Zahvaljujemo roditeljima i projektnim partnerima što su sudjelovali s nama u nizu aktivnosti u kojima je bilo potrebno odvažiti se na nešto novo i drugačije. Promocija vrijednosti koje smo utkali u dječje duše kroz ove projekte zasigurno će pratiti naše učenike u njihovu odrastanju.

Ostale fotografije pogledajte u FOTOGALERIJI.

Emina Dobrani Damjanović, razrednica 2.c


[OPŠIRNIJE]10. 9. 2021. OBILJEŽEN HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Maja Vižentin / datum: 16. 9. 2021. 06:50

U bijelim majicama i sportskom duhu obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Navijalo se na školskom igralištu i veselilo svakoj pobjedi. Učenici su učili o važnosti sporta u svakodnevnom životu, a svoje omiljene sportove su ilustrirali. Osmijeh na dječjim licima dokaz je kako je u zdravom tijelu zdrav duh.

Više pogledajte u fotogaleriji!

2.a razred- trčanje na 40 m

Pobjednik: Vid Matešić

Pobjednica: Dora Šimac

Pobjednik u mješovitoj grupi: Vid Matešić

3.b razred- natjecanje u preskakanju vijače

Pobjednik: Gašpar Ćućić

Pobjednica: Noemi Prančević

Pobjednik u mješovitoj grupi: Gašpar Ćućić

4.a razred- trčanje sa zadatcima

Pripremila: učiteljica Antonija Favretto


[OPŠIRNIJE]Radionica predvještina čitanja i pisanja UNILOG
Maja Vižentin / datum: 14. 9. 2021. 06:29

Poštovani,

Logopedski centar Sveučilišta u Rijeci organizira radionicu predvještina čitanja i pisanja za djecu predškolskog uzrasta.

Letak pogledajte u prilogu.

 


[OPŠIRNIJE]Prijem prvašića
Maja Vižentin / datum: 8. 9. 2021. 16:57

U našu školu 6. rujna 2021. godine, krenulo je 34 veselih i znatiželjnih prvašića. Uspješan početak školovanja prvašićima su zaželjeli načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i naša ravnateljica Dejana Paškvan- Žeželj. Općina je i ove godine osigurala poklon bonove za sve prvaše.

Zabavan program novim učenicima pripremi su vrijedni učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama. U novom životnom poglavlju želimo svima puno uspjeha i lijepih trenutaka.

Fotografije s prijema prvašića pogledajte u FOTOGALERIJI.

  Pripremili: učiteljice Maja Vižentin i Antonija Favretto


[OPŠIRNIJE]Protokol o organizaciji rada
Maja Vižentin / datum: 7. 9. 2021. 11:29

U prilogu pogledajte Protokol o organizaciji rada Osnovne škole Jelenje-Dražice u školskoj godini 2021./2022. u uvjetima povezanim s bolesti COVID-19.


[OPŠIRNIJE]Pisma ministra znanosti i obrazovanja i župana Primorsko-goranske županije
Administrator / datum: 7. 9. 2021. 11:19

U prilogu se nalaze pisma ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa i župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nastavne godine
Maja Vižentin / datum: 3. 9. 2021. 16:57
Poštovani roditelji i dragi učenici,
 
nova nastavna godina počinje 6. rujna 2021. godine.
Nastava za sve učenika organizirana je u jednoj, jutarnjoj smjeni. Prvog nastavnog dana, 6. rujna 2021. godine učenici od 2. do 8. razreda boravit će na nastavi tri školska sata prema rasporedu koji će im dostaviti razrednici. Školski sat traje 45 minuta.
Pri ulasku u školu učenici dezinficiraju ruke, dezinficiraju obuću koristeći otirače te ulaze u svoje učionice. Učenici od 5. do 8. razreda za vrijeme boravka u ustanovi koriste zaštitne maske.
Razrednici će učenicima podijeliti udžbenike pa molimo da ponesu svoje školske torbe.
 
Učenici budućeg 1. razreda dolaze u školu u pratnji roditelja u poslijepodnevnom terminu: 1.a u 17.00 sati, 1. b u 17.45 sati. Molimo roditelje u pratnji da u ustanovi koriste zaštitnu masku.
 
Veselimo se novom početku i ponovnom susretu u našoj novoj školi!
                                                                                                 Ravnateljica 

[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID 19 i Modeli i preporuke za provedbu nastave u šk. god. 2021./2022.
Maja Vižentin / datum: 1. 9. 2021. 08:44

U prilogu pogledajte dokumente: 

  • Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola,  
  • Modeli i preporuke za provedbu nastave u šk. god. 2021./2022.

[OPŠIRNIJE]Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala
Maja Vižentin / datum: 7. 7. 2021. 18:59

Poštovani roditelji,

temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu udžbenici za školsku godinu 2021./2022. su besplatni, nabava udžbenika za redovitu i izbornu nastavu za sve učenike od 1. do 8. razreda financira se iz državnog proračuna.

Komercijalne druge obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi, itd.) potrebne za rad vaše djece, nabavljate samostalno.

Popis komercijalnih drugih obrazovnih materijala nalazi se u prilogu.

1. razred
2.a razred
2.b razred
2.c razred
3. razred
4.a razred
4.b razred
4.c razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred

 


[OPŠIRNIJE]Svečana podjela svjedodžbi
Maja Vižentin / datum: 1. 7. 2021. 12:53

Učenici osmih razreda 28. lipnja primili su  završne svjedodžbe u novoj školi.

Svečanost se održala u prostoru predviđenom za priredbe pa su naši  osmaši završili svoje školovanje u novoj školskoj zgradi. Učenicima su se obratile razrednice, podijelile svjedodžbe, pohvalnice i prigodne personalizirane poklone svakom učeniku – nova vremena, novi običaji!

Ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj rekla je nekoliko motivacijskih rečenica mladim ljudima koji kreću u novi život, pozvala ih na važnost opreznog donošenja životnih odluka, kako po pitanju školovanja tako i u privatnom životu. Istakla je da su oni zreli i odgovorni ljudi koji se trebaju  s poštovanjem odnosi prema drugima i razmišljati o svojim postupcima.

Nakon ravnateljice učenicima se obratio i načelnik Robert Marčelja te naglasio kako mu je izuzetno drago da su oni prva generacija koja izlazi iz nove škole. Iako su u  novoj zgradi boravili kratko, ona je njihova škola i pozvao ih da ponašaju s pažnjom i brigom prema školskoj zgradi i njezinom okolišu.

Na samom kraju učenici generacije školske godine 2020./2021. Luciji Vukas uz poklone su čestitali razrednici, ravnateljica i načelnik.

novinarska grupa

Fotografije sa svečane podjele pogledajte u Fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Odluka o odabiru udžbenika za školsku 2021./2022. godinu
Maja Vižentin / datum: 1. 7. 2021. 12:41

U prilogu možete pronaći Odluku o odabiru udžbenika za školsku 2021./2022. godinu i popis udžbenika.

Roditelji ne kupuju udžbenike budući se financiraju sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Roditelji kupuju druge obrazovne materijale (radne bilježnice i ostale radne materijale).

Popis drugih obrazovnih materijala objavit će se na mrežnim stranicama Škole do 15.07.2021. godine.


[OPŠIRNIJE]Otvorenje nove škole u Dražicama
Maja Vižentin / datum: 19. 5. 2021. 15:48

Došao je i taj povijesni dan, ponedjeljak, 3. svibnja 2021. godine, za mene i sve prisutne svečan i radostan. Dan prepun uzbuđenja i isčekivanja da nova škola napokon otvori svoja vrata za sve učenike, učitelje, ravnateljicu, stručne suradnike, administrativno i tehničko osoblje, ali i naše roditelje.

O tome smo svi mi već dugo vremena sanjali i maštali, a sada su se san i mašta napokon pretvorili u stvarnost. U 11 sati unatoč epidemiološkoj situaciji župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja otvorili su rekonstruiranu i dograđenu Osnovnu školu „Jelenje-Dražice” s novoizgrađenom školskom sportskom dvoranom na adresi Školska 53, 51218 Dražice.

U ime svih učenika i nastavnika zahvalu je uputila ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj koja je uz zahvalnice, županu na dar, poklonila i staro školsko zvono, a župan Komadina donio je školi stablo masline kao simbol mira, snage, odanosti, vjernosti i brige za ljude.

Naš župnik Ivan Milardović blagoslovio je novu školsku zgradu, a zatim su ravnateljica, župan i načelnik presjekli vrpcu u znak otvorenja naše nove škole.

Dobili smo novu, najljepšu i najmoderniju školu u Hrvatskoj, školu za 21. stoljeće - rekli su mnogi! Školu koju će  vjerujem, svi učenici i djelatnici dodatno oplemeniti svojim osmijehom, zadovoljstvom i veseljem, ali znanjem.

Ja sam osmašica koja odlazi uskoro iz škole, ali sam ponosna da sam bila dio ove lijepe priče koju pamtiti zauvijek!

novinarska grupa (Lara Žigo)

Fotografije s otvorenja nove škole pogledajte u Fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju