preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice

Login

Godišnji plan i program

Školski kurikulum

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Posjetite ...

 
Anketa
Poslije škole i nastave bavim se:
Naša općina

 

Učilica

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KOPRIVKO U JELENJU
Autor: Helena Barić Karajković, 23. 10. 2017.

Dana 23. listopada 2017. godine na svom putu kroz vrijeme, učenike nižih razreda Osnovne škole „Jelenje-Dražice“ posjetio je Koprivko sa svojim tvorcem, autorom i ilustratorom serijala slikovnica o Koprivku, gospodinom Branimirom Dolenecom.


Prva u nizu slikovnica Koprivko i tajna crne rupe uvodi nas u Koprivkov magični svijet putovanja kroz vrijeme te doznajemo kako je sve započelo jednoga dana davne 1356. godine kada je naš junak odlučio istražiti okolicu Kamengrada te upao u crnu rupu koja je zapravo portal za putovanje kroz vrijeme. Došavši u 21. stoljeće upoznaje djevojčicu Dunju koja će mu postati pravi prijatelj i suputnik u avanturama koje slijede. Svaka slikovnica jedno je putovanje, a do sada su napisane sljedeće: Koprivko i crni vitez, Koprivko i legenda o Kamengradu, Koprivko u kamenom dobu, Koprivko u muzeju krapinskih neandertalaca, Koprivko u Zagrebu, Koprivko u Zagrebu 2, Koprivko i legenda o Hajdima, Koprivko i dobri duhovi Cresa, Koprivko i legenda o Ričini i Hahliću, Koprivko u Đurđevcu te Koprivko na Kalniku.

Nama posebno zanimljiva i važna jest legenda o Hahliću i Ričini jer govori upravo o našem kraju, a nastala je temeljem uratka naše učenice  koja se zajedno sa svojim sestrama  te Koprivkom i Dunjom našla u priči koja započinje na Grobničkom polju gdje djevojčica svojim novim prijateljima priča legendu o Hahliću i Ričini.

Ovaj zanimljiv i poučan susret završen je pozdravom Koprivka i Dunje te velikim pljeskom kojim su učenici nagradili našega gosta. Dosadašnje Koprivkove avanture možete potražiti u našoj knjižnici, a one buduće iščekujemo s nestrpljenjem!

Helena Barić Karajković, prof. i dipl. knjižničar

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju