preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice

Login
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Anketa
Poslije škole i nastave bavim se:
Posjetite ...

Naša općina

 

Wikipedia
Citat tjedna

Velika djela nastala su pomoću genijalnosti, a dovršena su marljivošću.

Učilica

Tisak

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava iz Engleskog jezika u Zagrebu
Autor: Tomislav Sikavica, 21. 3. 2018.

Učenici  7. i 8. razreda naše škole imali su terensku nastavu u Zagrebu  14. ožujka 2018. Posjetili su Hrvatsko – američko društvo gdje ih je dočekao ljubazan, ali ozbiljan voditelj, svi naglašavaju s izuzetno vojničkim pristupom, te predstavio našim učenicima zanimljivosti o Sjedinjenim Američkim Državama. Naše učenike je zainteresiralo  predavanje o američkim školama pa su svi upamtili da njihovi američki vršnjaci imaju najviše osam predmeta u jednoj školskoj godini, da se varanja na testovima najstrože kažnjavaju suspenzijama, a u težim slučajevima čak i isključivanjima iz škola. U sklopu posjeta učenici su odigrali i zanimljiv kviz u kojem su pokazali svoje poznavanje SAD-a.

Nakon toga su  otišli posjetiti Meštrovićev paviljon u kojem je postavljena multimedijalna izložba inspirirana velikanom koji je promijenio svijet – Nikolom Teslom. Izložba nosi naslov „Mind from the future“  u što su se uvjerili i naši učenici. Upoznali su se s mnogim pojedinostima iz života svjetskog izumitelja, vidjeli neke njegove izume, isprobali kako je funkcionirao njegov telefon koji je umjesto komunikacije na daljinu služio slušanju opere. Izložba je bila dojmljiva i svi su bili jako ponosni što je  izumitelj Nikola Tesla iz naših krajeva.

Nakon obaveznog programa učenici su mogli prošetati središtem Zagreba, posjetili su znamenita Kamenita vrata i stari dio grada.

Nakon sadržajnog izleta na putu kući zastali su na odmorištu Vukova Gorica gdje su osim sendvičima, radost izleta okrunili uživanjem u snijegu i grudanju.

( Novinarska grupa, Nika)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju