preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice

Login
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Anketa
Poslije škole i nastave bavim se:
Posjetite ...

Naša općina

 

Wikipedia

 

Citat tjedna

Velika djela nastala su pomoću genijalnosti a dovršena su marljivošću.

Učilica

 

 

 

Tisak

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici osmoga razreda primili svetu potvrdu
Autor: Maja Spasić, 13. 5. 2019.

Radosno ozračje ispunilo je župnu crkvu sv. Mihovila Arkanđela u subotu, 4. svibnja 2019. godine, kada su učenici osmog razreda Osnovne škole Jelenje - Dražice“ tijekom misnog slavlja primili sakrament svete potvrde.

Dvadeset i sedam dječaka i djevojčica taj je dan, u pratnji svojih kumova i roditelja, potvrdilo obećanja koja su za njih dana na krštenju - ostati vjerni Kristu i Crkvi. Misno slavlje predvodio je generalni vikar Riječke nadbiskupije, mons. Emil Svažić, koji je ujedno bio i djelitelj sakramenta sv. potvrde, u koncelebraciji sa župnikom Jelenja, vlč. Ivanom Milardovićem i ostalim svećenicima bakarskog dekanata.

U propovijedi, mons. Svažić posebno se obratio mladim potvrđenicima porukom ohrabrenja na novom dijelu njihova hoda s Bogom u život, osvrnuvši se na riječi Djela apostolskih o silasku Duha Svetoga na apostole (Dj 2, 1-4). „Učenici su zabrinuti i preplašeni za svoj život. Nakon svega što se dogodilo njihovom Učitelju, sakrivaju se, u neizvjesnosti. No, Isus ostaje vjeran svojem obećanju. Šalje im svojeg Duha, a njihov se strah pretvara u hrabrost i ljubav. Tada postaju spremni naviještati evanđelje“, napomenuo je propovjednik mons. Svažić. „Tako i vi, dragi mladi, budite otvoreni poticajima Duha Svetoga, kako bi se u vama očitovali Njegovi darovi.“

Nakon misnog slavlja, generalnom vikaru, mons. Svažiću, pismom zahvale se u ime svih krizmanika, obratila majka učenice Julije Sudan, Danijela Sudan, a učenice Nika Čargonja i Rafaela Hlača su mu uručile dar za potrebe riječkog Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić“.

 

                                                                 Eva Marković, vjeroučiteljica


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju