preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Jelenje-Dražice" Dražice

Login
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Anketa
Poslije škole i nastave bavim se:
Posjetite ...

Naša općina

 

Wikipedia

 

Citat tjedna

Velika djela nastala su pomoću genijalnosti a dovršena su marljivošću.

Učilica

 

 

 

Tisak

Aktivnosti i događanja

 

Osim redovnih, svakodnevnih posudbenih i informacijskih aktivnosti, u knjižnici OŠ «Jelenje-Dražice» odvijaju se brojne druge aktivnosti i događanja.

Na početku svake školske godine na uvodnome satu u knjižnici kroz razrednu posjetu, učenici se upoznaju s lektirnim naslovima za tekuću školsku godinu.

Također, u toku školske godine organiziraju se i posjeti za učenike nižih razreda, kako bi se i oni upoznali s knjižnicom u Dražicama.

Svake godine obilježava se Mjesec hrvtaske knjige posjetima književnika, pričaonicama, radionicama, plakatima,...

Važniji datumi i obljetnice također se obilježavaju, a kroz suradnju s nastavnicima i stručnom službom realiziraju se aktivnosti predviđene Godišnjim planom i programom Škole i Kurikulumom.

Školska knjižnica svake godine uključuje se u terensku nastavu te u godišnji projekt škole, odnosno projekt na razini JUP-a.

U knjižnici djeluje grupa Malih knjižničara koji svojim radom i zalaganjem također pridonose radu školske knjižnice.

Ostali sadržaji realiziraju se u suradnji s nastavnicima tokom školske godine, po Planu i programu rada knjižničara, a obrađuju se i teme iz KIP-a.

Vijesti iz knjižnice
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čitamo mi, u obitelji svi
Autor: Administrator , 9. 3. 2012.

Školske godine 2011./2012.  naša škola uključila se u projekt za poticanje čitanja pod nazivom „Čitamo mi, u obitelji svi“ koji se provodi na državnoj razini i koji je naišao na oduševljenje i bezrezervnu podršku brojnih roditelja, stručnjaka, udruga i društava, a nadamo se da će ipak najviše koristiti našim učenicima, zbog kojih se i provodi.


Čak 164 školska knjižničara iz svih krajeva Lijepe Naše i 400-tinjak učiteljica trećih razreda potpuno su se besplatno dodatno angažirali na razvoju vještine čitanja kod učenika, a svoj angažman voljni su dati roditelji i drugi članovi obitelji tako da je u projekt  uključeno gotovo 10.000 učenika i 40.000 članova obitelji.

Projekt se provodi u organizaciji i suradnji s Hrvatskom mrežom školskih knjižničara, a zamišljen je tako da u drugom polugodištu ove školske godine u svakom trećem razredu osnovne škole kruži naprtnjača s osam naslova iz različitih područja znanja i književnosti, za djecu i odrasle. Knjige se nabavljaju prema popisu sastavljenom od stručnjaka kako bi se obuhvatila što šira paleta interesa te pokušale zadovoljiti potrebe svih članova obitelji. Tim projektom promičemo razvoj čitačke vještine, elementa kompetencije „učiti kako učiti“ i sastavnice cjeloživotnog učenja. Projekt je uvršten i Godišnji plan i program te Kurikulum osnovne škole „Jelenje-Dražice“.

U prvom polugodištu odrađene su pripremne radnje (odabir i narudžba željenih naslova za naprtnjaču te roditeljski sastanak na kojem su roditelji upoznati s detaljima projekta), a početkom drugog polugodišta u treće razrede stigla je naprtnjača koja već neko vrijeme kruži po razredu i u svakoj obitelji je po tjedan dana. Prvi dojmovi iz bilježnice dojmova su odlični, obitelji se svakodnevno druže uz knjigu, što je i clij ovoga projekta.

 Po završetku projekta ove školske godine knjige ostaju na korist cijeloj školi, tako da će se projekt u nadolazećim generacijama trećih razreda moći provoditi bez dodatnih materijalnih troškova i ulaganja.

 

Sve detalje o projektu možete potražiti na web stranici www.knjiznicari.hr/ruksak.

 

 

Pripremila: školska knjižničarka

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju